ارتقای ظرفیت دینداری برگرفته از سوره مبارکه مائده:‌ موضوع بحث شب‌های دهه اول محرم

مباحث مطرح شده در این جلسات شرح کتاب ارتقای ظرفیت دینداری از مجموعه کتاب‌های مدیریت قرآنی جامعه دینی می‌باشد که این بحث حاصل تدبر در سوره مبارکه مائده می‌باشد و ما می‌توانیم خروجی تدبر مبتنی بر روش‌های تدبر در قرآن را روی این سوره مشاهده نماییم.

معرفی کتاب:

مومنان برای این که انگیزه دینداری را در همه مردم برانگیخته کنند باید با یادآوری منافع دینداری، فرآیند تحقق آن را نیز برای دیگران آسان تر کنند. این وظیفه یعنی « آسان سازی دینداری» و « هزینه دارکردن بی دینی» یکی از مهمترین وظایف مومنان به حساب می آید که سوره مبارکه « مائده» آن را با بیان هایی مانند تعاون در برّ و تقوا یا ادای میثاق نیز مطرح کرده است. کتاب « ارتقای ظرفیت دینداری» به این مهم می پردازد.

کتاب حاضر، سوره مبارکه مائده را با موضوع دین مطالعه کرده و در پرتو آن، به مسئله مهم چگونگی گسترش دینداری و ارتقای آن پرداخته و سپس پاسخ این مسئله را به صورت کوتاه در دو گام ارائه می دهد: نخست باید رویکرد خود درباره دین و دینداری را اصلاح کرد تا گمان نشود که دین و دینداری، چیزی خارج از همین زندگی معمولی و عینی است. در این صورت فهمیده می شود با گریز از پایبندی به دین خدا، ناگزیر به دینی دیگر- آگاهانه یا ناآگاهانه- پایبندی ایجاد می شود؛ در گام دوم، راه گسترش دین، احیا و ارتقای ظرفیت های دینداری در زندگی فردی و اجتماعی است که با آن، داخل شدن انسان ها در دین خدا و داخل شدن دین خدا در گستره زندگی، نه تنها امرسخت و بعیدی نخواهد بود بلکه به صورت حداکثری محقق خواهد شد.

کتاب « ارتقای ظرفیت دینداری» در سه فصل با عناوین « دین، جریانی پویا در زندگی» ، « ظرفیت زندگی برای افزایش دینداری» و « ظرفیت دین برای عمق یافتن در زندگی» نگارش شده است.

فارغ از مطالعه متن کتاب و برای استفاده از سلسله جلسات برگزار شده توسط مولف کتاب در شرح سوره سوره مباکه مائده و تبیین بیشتر مطالب مرتبط با این کتاب می‌توانید به پیوند زیر مراجعه بفرمائید: